En av det mest handikappande  egenskaperna med add ,upplever jag, är att inte komma igång. Det är kapitalt tvärt emot de flesta som har adhd, de bara sätter igång med saker utan att tänka efter så noga. De har ofta svårt att varva ner och kan inte sitta still utan håller på med saker hela tiden, de kanske inte är så effektiva alla gånger, men de gör något ändå. Det här beror naturligtvis på vilken typ av adhd man har men generellt upplever jag att det är så. Många entrepenörer och andra framgångsrika personer har adhd. De är orädda kreativa och intelligenta, lite mer hårdhudade och har en outtömlig mängd energi.. Vi med add lutar mer åt att vara introverta, känsliga,eftertänksamma, låg energi men är lika kreativa och intelligenta. Det här är grovt förenklat och generaliserande förstås men i grova drag upplever jag att det är så i vår familj iallafall där vi har en salig blandning med adhd och add personligheter. Jag läste någonstans att att om man har kombination med någon annan diagnos så är det vanligare att de med adhd lutar mer åt att ha borderline och de med add depressioner. Jag vet inte om det stämmer men det låter rimligt.

Jag har lidit enormt mycket av att inte komma igång med saker och ting från att bara stiga upp ur sängen på morgonen till att slutföra studier och allt däremellan. Människor runt en har såå svårt att begripa svårigheterna med det här, de tycker man är lat, slö och allmänt irriterande. De här egenskaperna är så tvärt emot vad vårar samhälle skattar högst, vi lever i ett prestationssamhälle och prestation är inte vår grej riktigt, den ytliga prestationen iallafall. I verkligheten behövs det såna som vi, tycker jag. Vi tänker efter, länge och väl innan vi gör något vänder och vrider, för och nackdelar. Det behövs i en värld som bara kör på utan att tänka på konsekvenserna.

Personligen kanske inte jag har presterat så mycket som syns utåt i mitt liv min största hobby har varit att tänka och att läsa och nörda in mig på olika ämnen. Jag har funderat ,läst och experimenterat mycket med mig själv och min familj och försökt hitta olika sätt att hantera våra diagnoser utan medicin eftersom vi inte mår bra av dem. Vi har faktiskt kommit några steg framåt och det förmedlar jag gärna vidare till den som är intresserad.:)